Ta vare på huden din og deg selv utover høsten


Nå som sommeren og solsesongen er over, er det kanskje noen som tenker at huden ikke trenger noe mer stell før evt. kulden setter inn. Det er feil. En hud som er godt ivaretatt, vil tåle mer enn en hud som ikke er det. Det gjelder å forebygge!

Vi ønsker oss en sunn og frisk hud, med både spenst og glød. Huden er vårt største organ og vil i total overflate tilsvare ca. to kvadratmeter. Den er kroppens barriere mot alle mulige «inntrengere». Vi vet hvor lett stoffer tas opp via huden, tenk bare på nikotinplaster, smerteplaster, p-plaster m.m. Så hudpleie handler om både innvendig og utvendig pleie.

Hvordan kroppen skiller ut avfallsstoffer

Kroppen har kun fire måter å kvitte seg med avfallstoffer på, de mest kjente er urin og avføring. Det er viktig å få i seg nok drikke hver dag til alt kroppen trenger, og at vi har regelmessig utskillelse av urin og avføring. For mange som sliter med uren hud, er det rett og slett så enkelt som at man har for treg fordøyelse, drikker for lite vann/sunne drikker som urtete, eller at man har en matintoleranse.

De som spiser sunt, drikker sunt, bruker kroppen riktig og er i balanse mellom aktivitet og hvile, har som oftest en klar og ren hud, helt uavhengig av alder.

Pusten vår er den tredje måten å skille ut avfallstoffer, for hver gang vi puster ut, kvitter vi oss med masse stoffer sammen med den brukte luften som da er blitt karbondioksid. Tenk hvor deilig det er med den friske og klare høstluften – fylle opp lungene dine med uteluft mange ganger daglig og sove med åpent vindu om natten.

Den siste måten vi utskiller avfallstoffer er via huden, ved at vi svetter. Det er derfor utrolig sunt og helsefremmende å få opp blodsirkulasjon og temperatur. Det anbefales litt aktivitet hver dag, det trenger ikke være så mye.

Huden din trenger daglig pleie

Huden vår består av flere hudlag og mange små porer. Hver dag samler det seg opp fett, smuss, støv etc. Vi som sminker oss har i tillegg disse ekstra stoffene på ansiktshuden og på øyevipper, bryn, lepper etc. Det sier seg selv av huden har godt av en daglig god pleierutine, og vi mener at kvelden er det viktigste tidspunktet for dette.

Gjerne om morgenen også, om man har tid og lyst, man kjenner seg jo mye «freshere», og det i seg selv er jo gull verdt hvis man er litt trøtt og uopplagt. Men om kvelden trenger vi en rengjøring av huden, for å fjerne dagens «smuss».

De med fet hudtype trenger rens både morgen og kveld. Bruk vår rensegelè for fet hud. Det er viktig å fjerne fett og talg og urenheter etter hvert. Ekstra viktig å ikke «plukke på» eller klemme kviser, det blir bare verre.

De med tørr hudtype bør bruke en mild renseolje, den tilfører fuktighet og forebygger en del linjeringer som kommer av at huden er for tørr, spesielt om vinteren. Man kan ha normal hud om sommeren og tørr om vinteren, likeså fet om sommeren og normal om vinteren. Tørr hud er selvsagt enda tørrere om vinteren.

Oppskriften på en god pleierutine

En kveldsrutine starter med en god rensekrem tilpasset hudtype (se blogginnlegget vårt fra april for å velge din hudtype om du er i tvil).

Bruk rensekremen sammen med litt vann og masser forsiktig inn i ansiktet. Renseoljen vår er utmerket til å fjerne mascara med. Vaskes av med en deilig og varm klut, nyt den velværen du faktisk kan få inn i hverdagene dine! Marja Entrich sitt ansiktsvann er helt fantastisk oppfriskende og pleiende, påføres med en bomullspads eller to. Selv foretrekker jeg to for å ta hver sin side av ansikt og hals, og lar de noen ganger hvile litt over og under øynene (spesielt om morgenen for å våkne skikkelig).

Så er huden din klar for litt fuktighet og næringsstoffer. Det jo dumt å ta på krem på en urenset hud eller med skitne hender. Alt trekker seg inn. Det kjennes riktig godt å tenke på den næringsrike kremen eller oljen som skal pleie huden din, mens du får din gode og sunne søvnen og lader batteriene. Det heter ikke «skjønnhetssøvn» for ingenting. Om natten restitueres vi fra topp til tå, til og med hjernen skiller ut avfallstoffer. Kroppen vår er helt utrolig.

Vi har alt du trenger av produkter til ansikt, hud og hår, og har satt sammen tre ulike hudpleiepakker. Se pakketilbudene her.

Ikke glem resten av kroppen

Resten av kroppen fortjener selvsagt også sitt – unn deg et varmt fotbad hver uke. Det er ikke mye jobb, det er bare å huske å gjøre det. Føttene dine fortjener at du tar vare på dem. Bivokskremen er vår aller beste krem til fotpleie, prøv selv og merk forskjellen.

Unn deg en lang dusj i helgen og skrubb kroppen med en skrubbevott. Døde hudceller har vi ikke bruk for. Tørk deg godt med et håndkle og bruk en god bodylotion eller hvetekimsolje etterpå.

Det er deilig å føle seg frisk og velpleid - selv om vi må ha på masse klær framover. Nyt at livet er bra og at kroppen er bra – pust med magen og vær fornøyd med deg selv! Når man har kommet litt oppi årene er det jo synlige merker både her og der, men hva er alternativet? Å dø ung eller dra til plastisk kirurgi hvert år? Vi mener det beste er å ta vare på seg selv så godt man kan, og så må man ta de rynker, merker og grå hår «som en kvinne» etter hvert som de kommer. Bare du er deg! Du er bra nok! Du er sjef i ditt eget liv og kan gjøre utrolig mye godt for deg selv og din kropp om du har litt tid og lyst! Om du smiler ser du uansett både yngre og vakrere ut!

Rene, naturlige produkter

Vi ønsker dere en flott høst og håper dere vil benytte Marja Entrich sine rene, naturlige produkter. De forurenser hverken kroppen din eller drikkevannet. Vi utnytter heller ikke dyr for testing, vi har både stor interesse og glede av å arbeide med dyrevern og miljøvern. Det er faktisk også sunt for oss selv når vi gjør gode ting og tenker på det vi selv kan gjøre av bra ting for andre. Vi har bare ÉN verden og det er viktig at så mange som mulig av oss ønsker å ta vare på den på en best mulig måte.

Ha en minnerik og hyggelig høst med oppmerksom tilstedeværelse!