Historien om Marja Entrich


Marja Entrich var en internasjonal prisbelønnet hudterapeut. Utdanningen til hudterapeut tok hun hos Clytiainstituttet i Paris 1925. Marja har arbeidet i Tyskland, Frankrike og som sjef på en hudklinikk i Tel Aviv i ca. 8 år med Helena Rubinstein sine produkter. I 1939 reiste Marja til Sverige. Marja åpnet hudklinikk i Skeppargatan 11 i Stockholm i 1943, denne klinikken var i drift i over 60 år.

På Marja-klinikken utviklet Marja hudpleieprodukter etter kundens behov. Marja hadde samlet mange biologiske oppskrifter på sine utenlandsreiser. Hun videreutviklet disse sammen med kjemikere.  Marja mente at det du smører på huden skal du kunne spise.

Marja gjorde stor framgang ved behandling av ulike hudproblemer. Gjennom å bestemme rett hudtype og hudpleie, sammen med veiledning om riktig kosthold, hjalp hun mange. Marja samarbeidet også med Karolinska Sjukehuset, som henviste sine pasienter til Marja Klinikken.

Marja Entrich serien var foregangsprodukter i Sverige på mange områder, med blant annet fullstendig innholdsdeklarasjon, vannløselig rengjøring, PH -balanserende produkter, collagen og elastin (som i dag er erstattet med pentavitin fra planteriket.)

Produktene i Marja Entrich Grønne Linje inneholder bare biologiske råvarer. Råvarene er biodynamisk dyrket og velges med største omsorg. De er biologisk nedbrytbare. Ingen tester på dyr forekommer med Marja Entrich produkter.

I produktserien inngår et 40-talls hud- og hårpleieprodukter. Det finnes også et trettitalls ulike make-up produkter, og vi har også en egen serie med kosttilskudd og vitaminer/mineraler.

Om du kan skille mellom et nylonplagg og ett rent bomulls plagg, da vet du forskjellen mellom et syntetisk og et naturmateriale.  En biologisk krem lar huden puste. En biologisk rensekrem, gjør huden ren helt ned i porene, og etterlater ingen rester.                                                                                                  

Marja forsto allerede i begynnelsen på 50-tallet, at huden utskiller og absorberer ulike ting. Huden er vårt største utrensingsorgan, og den avsondrer vann, salter og urinsyre. Huden absorberer f.eks. fettløselige produkter, vegetabilske oljer, hormoner, vitaminer og sporstoffer.

 Marja har fått tildelt to internasjonale utmerkelser av Verdensforbundet i Kosmetologi Cidesco, nemlig Grand Prix Estetique de Cidesco. Første utmerkelsen fikk hun i Brussel i 1957 for sin ansikts- og kroppsmassasje. En utveksling av lymfedrenasje for hudterapeuter. Hennes massasje ble kalt: Vital total. Medalje nr. to fikk Marja i Aten for sitt pionérarbeid innen hud og kroppspleie. Disse utmerkelsene kan sammenlignes med en Oscar-utdeling i filmens verden.

Marja hadde ved sin bortgang den 19.mars 1999 nådd en alder av 93 år. Marja Entrich overdro Marja -Klinikken til tre av sine ansatte i 1971. Samtidig overlot hun produksjon- og salgsrettigheter til Britt-Marie og Pierre Jeigle med ME Bio Cosmetic AB. Produktene har t.o.m. 1998 blitt produsert på lisens for Marja Entrich AB hos Karl Lark OY i Finland.

Etter nærmere 20 års fremgangsrikt samarbeid, overtok Marja Entrich AB Sverige (Gun og Timo Tammerlöv) bedriften Nordic Bio Cosmetic i 1999, gjennom kjøp av Karl Lark Production inkludert hele personalet. All produksjon av Marja Entrich produkter skjer nå i egen fabrikk, med eget personale og med produktutvikling i eget laboratorium.

Alt dette betyr:

  • Det garanteres sikker vareleveranse av høy kvalitet fra egen fabrikk
  • Det garanteres for fortsatt produksjonsutvikling på eget laboratorium i fremtiden.
  • Det skaper en tryggere tilværelse for ME- selgere i dag og i morgen.