Hudtyper - viktig å velge rette produkter til din hudtype


Når man skal velge produkter er det viktig å vite hvilke som passer til din hud og hudtype for å oppnå best resultat og effekt. Vi har 4 forskjellige hudtyper, og her er en oversikt med kjennetegn på hver enkelt.

 

Tørr hud

Har du en tørr hud mangler huden fuktighet enten i form av vann eller olje. På en tørr hud er porene fine og små, og overflaten er tørr og matt. Huden er tynn, flasser lett og føles ofte stram og irritert. Mange kan oppleve kløe. Huden er også mer utsatt for linjer og rynker enn andre hudtyper. Siden huden mangler fuktighet, vil den lettere få sprekker og være utsatt for infeksjoner. Det er derfor viktig å passe på huden, og å tilføre den fuktighet ved hjelp av produkter tilegnet tørr hud.

 Fet hud

På en fet hud er porene store og overflaten er oljete, blank og ofte ujevn. Huden er tykk, får lett akne og åpne hudormer. Linjer og rynker oppstår senere på en fet hud enn hos andre hudtyper. Huden kan også virke gusten og grå. En fet hud skyldes overproduksjon av talg. Å tørke ut huden vil ikke hjelpe, da dette får huden til å produsere enda mer talg. Det er derfor viktig å bruke riktige produkter som er egnet for fet hud.

 Normal hud

På en normal hud er porene fine og overflaten er fin og jevn. Huden har ikke tørre eller fete områder, og er verken for tynn eller tykk. Linjer og ryker sees sjeldent.

Selv om denne huden ikke har noen problemer, er det viktig å pleie den for å opprettholde den fine huden. Det finnes egne produkter til en normal hud.


Blandingshud
En blandingshud består av både tørre, fete og normale områder. Som oftest er T-sonen (pannen, nesen og haken) fet, mens resten er tørr og normal. Den beste måten å behandle en slik hud på er å bruke ulike produkter tilpasset de ulike områdene.