Beskytt huden i den sterke solen


økologisk bra naturlig solkrem

Nå er sommeren rett rundt hjørnet! Vi i Norge er veldig glad i sol og elsker å sitte ute i sola når den gjør comeback etter en kald vinter. Det er viktig å bruke god beskyttelse når man starter å sole seg igjen. Vinterblek hud tåler lite, og du bør være ekstra forsiktig hvis du vet huden din blir lett brent. Sol er bra for helsa i mindre mengder, og vi har derfor laget en liste over solvettregler som du finner litt lenger ned i artikkelen.

Bruk riktig mengde solkrem

Marja Entrich Biobrun SPF 10 har en solfaktor på minimum 10. Solfaktor betyr hvor mange ganger lengre man kan sole seg uten å bli solbrent. Dersom det er 20 minutter uten krem, kan man gange med 10 og dermed øke til ca. tre timers tid. Solkremen er lett å smøre på og trekker seg raskt inn i huden, og gjør huden smidig. Ikke vær «gjerrig» på kremen, bruk en håndfull til hele kroppen. Solkremen er ikke vannfast, og man må derfor smøre seg inn flere ganger om dagen.

Økologisk solkrem med naturlig solfaktor

Solkremen er økologisk, og benytter derfor et organisk solfilter som kalles parsol. Dette er en blanding av flere ulike naturlige stoffer som er godkjent av EU og FDA som naturlig solfaktor i økologiske solkremer. Vår naturlige og trygge krem er fuktighetsgivende samtidig som den beskytter mot UVA- og UVB-stråler! Velg økologisk solbeskyttelse fremfor vanlige, syntetiske solkremer med syntetisk solfilter og hormonforstyrrende og allergifremkallende stoffer.

Se fullstendig ingrediensliste eller bestill Marja Entrich Biobrun SPF 10 her.

Etter solingen anbefaler vi Marja Entrich Aloe Fuktighetskrem eller Avokadobalsam. Begge disse kremene er fantastisk gode som aftersun, og kjøler ned solvarm og lett solbrent hud.

Spar 99 kr ved å bestilling av Solkrem og Avokadobalsam sammen.

Huden lagrer solskader

De aller fleste har opplevd å bli solbrent i forskjellige grader. Huden lagrer solskader, så det er viktig å unngå å bli solbrent mange ganger. Mye sol kan generelt føre til rynker og pigmentflekker, men også hudkreft eller føflekkreft. Føflekkreft er den kreftformen som øker mest i Norge. Det henger hovedsakelig sammen med solvanene våre, og jo oftere du er solbrent, jo høyere risiko har du for å få føflekkreft. Mange dropper solkremen etter å ha fått en fin brunfarge, men med tanke på UVA- og UVB-stråler bør du fortsatt beskytte deg med solkrem og holde deg i skyggen midt på dagen når solen er sterkest.

Hva er UVA- og UVB-strålinger?

UVA og UVB er naturlige strålinger fra solen og virker forskjellig på huden vår. UVA går dypere ned i huden og er det som gir huden en umiddelbar brunfarge, men som gjerne forsvinner raskt. Det er alltid UVA-stråling, men den er sterkere når det er sol. Det er disse strålene som i størst grad bidrar til rynker. UVB-strålene gjør det ytterste hudlaget tykkere og gir en viss beskyttelse ved videre soling. UVB er det som bidrar mest til brunfargen ved å stimulere økt produksjon av melanin.

Følg disse 4 solvettreglene:

  1. Både barn og voksne bør bruke en god solkrem gjennom hele solsesongen. Riktig bruk av solkrem bidrar til at du ikke blir solbrent og dermed minsker risikoen for føflekkreft. Dessverre er det mange som bruker for lite krem eller ligger for lenge i solen uten å smøre seg på nytt.
  2. Ta pauser fra sola. Det er viktig å ta pauser fra sola mellom klokken 12 og 15 da den er på sitt sterkeste. Mye UV-stråler øker ikke bare risiko for solbrenthet og hudkreft, men gir også rynker og pigmentflekker.
  3. Bruk klær som beskyttelse. Beskytt deg med klær, solbriller og noe på hodet i skarp sol, særlig nå etter vinteren. Har du med et sjal i vesken, har du alltid med deg din egen “skygge”. Jo mørkere klærne er, jo bedre beskyttelse gir de. Hatt med brem anbefales over caps, siden den også vil beskytte nakken og ørene.
  4. Unngå solarium. I solariet får du mye mer UVA-strålinger enn i naturlig sommersol. Du vil få en rask brunfarge som ikke vil gi et godt grunnlag før for eksempel en solferie. Mye bruk av solarium øker risikoen for hudkreft.

Beskytt huden med Marja Entrich Solkrem.